Veel gestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over het maken van een 3D scan of het printen daarvan, je laat natuurlijk niet iedere dag een zwangerschapsbeeldje maken! We hebben zoveel mogelijk vragen beantwoord, kijk hieronder of je vraag ertussen staat en klik op het plusje om het antwoord te zien. Stel dat je vraag er toch niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op!

Een 3D scan maken

Hoe word ik gescand?

Je staat op een ronddraaiend plateau, hierop kun je gewoon stil blijven staan als wij een scan maken.Het plateau draait heel langzaam rond zodat dit veilig is.

Gebeurd een scan met of zonder kleding?

De beste manier om een een scan te maken is zonder kleding, mocht je je hier niet comfortabel bij voelen, dan kunnen we de scan ook altijd maken met kleding maken. Vraag naar de mogelijkheden want kleding zal altijd zichtbaar blijven.

Is een 3D scan maken veilig?

Het is zeker veilig om een 3D scan van je lichaam te maken, ook als je zwanger bent! Onze apparatuur scant jouw lichaam in 3D doormiddel van infrarood stralen, dit is vergelijkbaar met het infraroodsignaal van een afstandsbediening.

Bij hoeveel weken maakt je een zwangerschapsscan?

Meestal wordt een scan gemaakt tussen de 32 en 36 weken, maar eerder mag natuurlijk ook. Ben je zwanger van een tweeling of zelfs een drie- of vierling dan adviseren wij de scan tussen de 28 en 32 weken.

Wat gebeurt er met mijn scan als het beeldje is gemaakt?

Wij bewaren de scan 6 maanden om eventueel nog een tweede beeldje te laten maken, daarna wordt de scan vernietigd.

Krijg ik mijn scan te zien?

Ja, na afloop van het scannen krijg je meteen je scan te zien.

De afspraak

Wat gebeurt er tijdens een afspraak?

Onder het genot van iets te drinken bespreken we je wensen, laten we enkele voorbeelden zien en leggen we uit hoe het scannen te werk gaat. Daarna neem je plaats op het plateau en maken we de scan in enkele minuten. 

Is het nodig om een afspraak te maken?

Ja, dat is nodig. Onze studio is enkel op afspraak geopend en het is dus niet mogelijk om ons zonder afspraak te bezoeken.

Hoelang duurt een afspraak?

Een afspraak duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Wat moet je meenemen bij een afspraak?

Als je kleding wilt dragen dan is het beste om egale naadloze kleding mee te nemen, welke mooi aansluit op het lichaam. Denk bij lange haren ook aan een stiekje om je haren omhoog te houden. 

Wanneer moet ik betalen?

Je kunt meteen na het scannen betalen, dit kan contact, per pin of door het bedrag over te maken.

Het geprinte beeldje

Wanneer kies je de kleur of het materiaal?

De definitieve keuze maak je tijdens de afspraak.

Hoe groot kan het beeldje gemaakt worden?

Het beeldje kan gemaakt worden in de hoogtes van: 12, 15, 18 en 21 centimeter. Indien andere afmetingen zijn gewenst dan kan dit ook in overleg.

Worden oneffenheden weggewerkt?

Jazeker, kleine oneffenheden kunnen we wegwerken voordat we het beeldje gaan printen.

Kan ik meerdere beeldjes bestellen?

Ja, als de scan eenmaal is gemaakt, dan kunnen we daar meerdere zwangerschapsbeeldjes in verschillende afmetingen van printen en je krijgt ook nog eens een leuke korting op je tweede beeldje!

Wanneer is het beeld klaar?

Gemiddeld duurt het 8 tot 10 weken voordat hij helemaal gereed is.

Hoe ontvang ik mijn beeldje?

Wij sturen het beeldje altijd aangetekend naar je toe via PostNL.

Zit er onderhoud aan mijn beeldje?

Nee, er is geen onderhoud nodig. Afhankelijk van de gekozen optie adviseren wij wel hoe je het beeldje het best schoon kunt maken en hoe je ermee om moet gaan.

Deze inhoud is beschermd, hiervoor is de rechter muisknop uitgeschakeld.